Winkelwagen
Subtotaal
Korting
€ -
Bezorgkosten
Totaal

Matcha

Matcha

In Japan is het een eeuwenoude geneeskrachtige traditie: het drinken van Matcha thee. De bijzondere smaak kan even wennen zijn maar mede doordat deze thee uitzonderlijk veel antioxidanten bevat is het een heel heilzaam alternatief voor gewone (groene) thee. Naast alle gezondheidsvoordelen zijn er ook allerlei verschillende manieren waarop je Matcha kunt bereiden.

De oorsprong van Matcha thee

Matcha thee is een groene thee die afkomstig is uit Japan (de oorsprong van Matcha thee ligt in China maar Japanse monniken hebben de thee meegenomen naar Japan omdat ze merkten dat ze tijdens urenlange meditaties alert bleven maar toch ook goed konden ontspannen. Nu is Matcha thee de enige thee die gebruikt wordt bij de authentieke Japanse theeceremonies). Doordat de Matcha-plant de laatste weken voor de oogst in de schaduw wordt geplaatst, vindt er een verhoogde productie van bladgroen plaats. De schaduw stimuleert een toename van de chlorofyl-niveaus, die de bladeren verandert in een donkere groene kleur en de productie van aminozuren verhoogt. Na de oogst worden alleen de beste theebladeren gestoomd, gedroogd en tot poeder vermalen. Dit poeder wordt uiteindelijk gebruikt om Matcha thee mee te maken.

7 x Gezondheidsvoordelen op een rij

  • het helpt calorieën te verbranden
  • het versterkt je immuunsysteem
  • het is een natuurlijke ontgifter
  • het kalmeert je en ontspant je lichaam
  • het bevat veel vezels
  • het helpt je te concentreren
  • het bevat vitamine A, B-complex, C, E en K én selenium, chroom, zink en magnesium

Niet te combineren met zuivel

Om de werking van de Matcha zo optimaal mogelijk te houden wordt het afgeraden om deze te gebruiken in combinatie met zuivel. In zuivel is namelijk het zogenaamde caseïne terug te vinden. Deze stof kan er voor zorgen dat het lichaam over onvoldoende vermogen beschikt om de polyfenolen die in Matcha terug te vinden zijn vlot in het lichaam te absorberen. Dit heeft als direct gevolg dat de voordelen die Matcha met zich meebrengt niet optimaal ervaren kunnen worden en dat is zonde. Wil je toch graag Matcha met melk mengen? Wij gebruiken voor onze Matcha Latte sojamelk.

Bij Sushi Matcha

Wij gebruiken de beste kwaliteit, 100% pure Matcha uit biologische theeplantages in Kagoshima, Japan. Dit bijzonder product vindt u terug in onze zorgvuldig geselecteerde gerechten, drankjes en desserts. Een authentieke theeceremonie zoals in Japan meemaken, daar hoeft u voortaan niet meer ver voor te reizen. U kunt deze bijzondere ervaring nu beleven bij Sushi Matcha Heerlen.